♥ 73 hijabishijab → 16 hours ago

aku belum cukup baik ,

Allah ,

masih banyak bintik-bintik hitam dihati ini :’(

♥ 149 solehah-to-be → 16 hours ago
Kebaikan yang awak nampak pada diri saya, hakikatnya bukan saya baik. Cumanya, Allah tutup aib saya dan buruk saya dari pandangan mata awak.

(via alwanizolkifli)

jadi berhenti la puji lebih-lebih. takut kalau awak nampak that dark side of me, awak terus campak saya - sebab saya bukan macam yang awak expect.

(via islahnafsi)

Laa ila ha illa anta subha naka inni kuntu minazzalimeen.

(via alwanizolkifli)

Ya . Kau je yang tak nampak . Pasai tu la ..

(via budakskateboard)

(via beautifulniqabis)

♥ 807 alwanizolkifli → 16 hours ago
Dear God,
if today I lose hope,
please remind me that Your plans
are better than my dreams
♥ 425 saalik → 16 hours ago
Lelaki yang soleh, dia takkan buang masa berchatting dengan bukan mahram.
♥ 92 gadistudunglabuh → 16 hours ago
Allah understands our supplications even when we can’t find the words to say them
Boona Mohammed (via islamicrays)

(via monologuesofasinner)

♥ 209 islamicrays → 16 hours ago

ummurumaysa:

Kata seorang guru :

Apabila kamu bertunang dengan istisyarah dan istikharah, kemudian kamu diuji dengan wanita lain yang dilihat lebih baik, itu tandanya tunangan kamu itu yang terbaik. Ini kerana syaitan sedang mengada-adakan keburukannya agar pernikahan kamu terbatal. Maka, tatkala akad sempurna, hilanglah fitnah syaitan, bahagialah rumahtanggamu.

Manakala kebiasaan pada perhubungan secara tidak baik, pasangannya akan sentiasa dihias oleh syaitan, lantas dia tidak dapat melihat keburukan pasangannya. Maka, tatkala lafaz akad nikah sempurna, hilanglah hiasan syaitan, maka terdedahlah satu persatu aib, lalu berlakulah penceraian dan sebagainya.

~Jaga Hubungan~

-Ihsan Fadhli- Dan bilamana akad sudah sempurna, benar fitnah syaitan akan hilang. Namun syaitan henti menjalankan tugasnya . Godaannya akan terus menerus malah lebih dahsyat lagi. Pada ketika inilah, hubungan dengan ALLAH perlu diperkukuhkn lagi!

(via crayonmerah)

♥ 340 ummurumaysa → 16 hours ago

Nanti bila dah kahwin,
saya nak suami bawak bekal dari rumah.
Taknak kasi dia makan makanan air tangan perempuan lain U.U

kbai.

#CikGaram (via alwanizolkifli)

(via crayonmerah)

♥ 50 alwanizolkifli → 16 hours ago
Lindung lah aib diri dengan sebaiknya. Jangan kau cerita dengan penuh bangga. Kelak kau juga yang binasa.
♥ 27 velvetmerah → 16 hours ago

Frozen (2013)

(via beautifulniqabis)

♥ 17685 blomskvist → 16 hours ago